hirdetés
hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Nyíregyházi orvost gyanúsítanak hamisítással

Érvénytelen sportorvosi igazolások miatt indult vizsgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A visszaélés miatt több mint száz szabolcsi sportoló versenyengedélye kerülhet veszélybe. 

Az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) azután tett feljelentést, hogy a megyében több hamis sportorvosi engedélyt adtak ki sportolóknak. Ilyen engedély kiadására csak az intézettel jogviszonyban álló sportorvos jogosult – mondta Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője. 

A rendőrség szeptember 3-án rendelt el nyomozást az ügyben, s azóta 79 rendbeli okirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgattak ki egy Nyíregyházán praktizáló orvost – tájékoztatott a százados. A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú orvos korábban jogviszonyban állt az OSEI-vel, azonban az engedélyek kiadását – jogosulatlanul – a jogviszony megszűnte után még négy évig folytatta. Pecsétet csináltatott magának, amellyel alkalmassági engedélyt adott több futballcsapatnak és más sportolóknak.

A szóvivő közlése szerint az eset több mint száz szabolcsi sportoló versenyengedélyének érvényességét érintheti. A rendőrség ugyanakkor azt javasolja, hogy a szakosztályok ellenőrizzék sportolóik egészségügyi engedélyeit, és szükség esetén gondoskodjanak új engedélyről. A hamisított engedélyeket a bélyegzőről lehet felismerni: a hivatalos bélyegző sorszámozott, míg az érvénytelen pecséteken nem szerepel szám – fűzte hozzá a szóvivő.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés