hirdetés
hirdetés
2020. május. 29., péntek - Magdolna.
hirdetés

Nem mehetnek az önkéntesek Székelyföldre

Lemondja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportjának 2019. május 11-18. között Székelyföldre tervezett útját.

hirdetés

A lemondás oka, hogy a Román Orvoskamara által kiadandó működési engedélyek nem készültek el időre.

Az Európai Unión belül, ha egy orvos egy másik országban kíván önkéntes orvosi munkát végezni, ahhoz szükséges a fogadó ország hozzájárulása, de Romániában a közjegyzői hitelesítések felülhitelesítése is. A Gyermekmentő Szolgálat munkája során mindig, minden ország előírásait teljesíti, másképp nem is tehetne. Így természetesen a romániai szabályozást is betartjuk.

1991 óta, első utunktól kezdve, mindig úgy indulunk el az orvoskörútra, hogy látogatásunkat, programunkat bejelentjük, működésünkhöz engedélyt kérünk. A 90-es években a mindenkori román egészségügyi miniszterrel egyeztettünk, a 2000-es években ezt a feladatot a Román Orvoskamara vette át.

Tudjuk, hogy több ezer gyermek és több tucat egészségügyi intézmény vár ránk, ezért végtelenül sajnáljuk az elmaradt utat. Köszönjük Hargita Megye Tanácsának, Tisztiorvosi Hivatalának, a Hargita Megyei Orvoskamarának, valamint a Megyei Kórháznak, hogy megpróbáltak segíteni utunk előkészítésében és az engedélyek határidőre történő beszerzésében. A sok segítség ellenére a határidővel elcsúsztunk. Ezért sajnálatos módon sok gyereket nem tudunk megvizsgálni, sok segédeszközt nem tudunk felírni, sok műtétet nem tudunk időben elindítani.

2019 októberében megyünk legközelebb. A megoldhatatlan egészségügyi problémával küszködő gyerekek szülei e-mailen kereshetik szervezetünket ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
, közli a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

(forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, MTI-OS)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink