hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Négy százalékkal esett a Novartis profitja az első negyedévben

Az erős svájci frank, az Alcon felvásárlásával összefüggő költségek, valamint influenza-oltóanyagok meredek eladáscsökkenése áll a profitesés hátterében.

A bázeli székhelyű gyógyszergyártó a márciussal zárult negyedévben 2,82 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 2,94 milliárd dollár után.

Az árbevétel 16 százalékkal, 14,3 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben.

Bár idei egész éves üzleti céljait az első negyedéves profitcsökkenés ellenére is fenntartja, sőt a forgalom a kétszámjegyű növekedésére számít a Novartis, egyúttal arra figyelmeztetett, hogy az árcsökkentések, az amerikai egészségügyi reform és a generikus készítmények folytatódó versenye következtében nehéz üzleti évet vár az idén.

A tavalyi év egészében a bevétel 50,624 milliárd dollárt ért el, ez 14 százalékkal több a 2009-es 44,267 milliárdnál. Az adózott eredmény 9,969 milliárd dollárra nőtt, egy évvel korábban 8,454 milliárd volt. Az egész éves mutatók javulása elsősorban a cég új termékeinek volt köszönhető, részben a szemészeti termékeket gyártó Alcon átvételével összefüggésben, amelyet április 8-ától konszolidált a tavalyi jelentésében.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés