hirdetés
2022. június. 27., hétfő - László.
hirdetés

Mutasd a jobb karod, megmondom, mi van a ruhád alatt!

A karon lévő anyajegyek számából látható a bőrrák és legsúlyosabb típusa, a melanóma kockázatának mértéke – írja egy brit tanulmányra hivatkozva a Magyar Hírlap.

A British Jour­nal of Dermatology című folyóiratban közölt eredmény szerint a bőrrák kockázatának kiszámítására alkalmas gyors és könnyű módszert dolgoztak ki. A jobb karjukon több mint hét anyajeggyel rendelkező nőknél kilencszer nagyobb volt a kockázata, hogy több mint ötven anyajegy van az egész testükön. A jobb karjukon több mint tizenegy anyajeggyel rendelkezőknek pedig nagyobb valószínűséggel volt több mint száz anyajegy a testén, ami azt jelenti, hogy esetükben a normálisnál ötször magasabb volt a bőrrák és a melanóma kialakulásának kockázata. A kutatást vezető Simone Ribero szerint az eredményeknek köszönhetően a háziorvosok sokkal pontosabban tudják megbecsülni a páciens testén lévő anyajegyek számátolvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Ebben a faluban egyáltalán nem ritkaság 100 évesnek lenni. Sőt, Vittorio-nak és Piuccia-nak köszönhetően idén már 10 matuzsálemet fognak számolni.