hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Minisztériumokban toboroznak az ellátórendszer adminisztrációjára

Az Átlátszó Blog szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium dolgozói is körlevelet kaptak a Belügyminisztériumtól. Önkéntes munkára hívták őket, ami teljes mértékben eltér az eredeti munkakörüktől, és semmiféle juttatással, túlóradíjjal nem jár.

Úgy tűnik, az új feladatkörökkel felruházott Belügyminisztérium két másik minisztérium segítségére szorul, mert dolgozóik a munkaidejükben nem képesek ellátni a járványhelyzetből adódó újabb és újabb feladatokat. Nem világos azonban, hogy amennyiben a minisztériumnak problémát jelent az új feladatok ellátása, akkor miért volt szükség arra, hogy az  Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFŐ) is az irányítása alá helyezzék – teszi fel a kérdést a lap.

A Belügyminisztérium a saját dolgozóin kívül az EMMI és az ITM munkatársait is megkereste. Erre az ügyeleti szolgálatra a lap értesülései szerint december 1. és január 15. között tartanak igényt, ami egybeesik az intézményi változásokkal. A jelentkezők két 12 órás műszak közül választhatnak, ugyanis az önként vállalt munkavégzésre nemcsak nappal, hanem éjszaka is van lehetőség.

A munka eltér az eredeti munkakörüktől, hiszen ez csak a koronavírussal kapcsolatos. A jelentkezőknek tisztában kell lenniük az Covid-19 járványügyi eljárásrendjével, a kijelölt járványkórházak alapadataival és a lélegeztetőgépekkel, védőfelszerelésekkel összefüggő információkkal.

A feladatok közé tartozik az Operatív Törzs rendelkezéseit naponta követni és hozzájárulni az információk továbbításához, a szociális intézmények és a köznevelés napi jelentéseiről összefoglaló jelentést készíteni, továbbá „az állami egészségügyi tartalék (ÁEüT) készletnyilvántartásra vonatkozó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK) a nap végén érkező adatszolgáltatást (készletzárás) közvetlenül az ügyeleti központ vezetője részére továbbítani.”

Az ügyeleti szolgálat lényege, hogy különböző jelentéseket készítsenek a munkavállalók a nap végén beérkező adatok, kivonatok alapján. Ezek a kérdések az egészségüggyel, kórházi készletekkel foglalkoznak, valamint a szociális intézmények napi járványadataival.

A teljes információ

(forrás: Átlátszó)
hirdetés

Könyveink