2021. október. 19., kedd - Nándor.
hirdetés
hirdetés

Minden egészségügyi dolgozó részesüljön influenza elleni védőoltásban

54 gyerekből 6 meghalt az influenzától, a nem oltott személyzet miatt

Az Amerikai Gyermekgyógyászok Tudományos Akadémiája ismételten kéri, hogy valamennyi egészségügyi dolgozó kötelezően részesüljön influenza elleni vakcinációban.

Ez a felhívás nem új keletű, és már régen végre kellett volna hajtani. Az elmúlt évben minden 10 egészségügyi dolgozó közül csak 4 kapott oltást. Úgy tűnik, hogy ezekkel az oltásokkal kapcsolatban az egészségügyben dolgozók körében ugyanolyan téves felfogások uralkodnak, mint a lakosság többi rétegében. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az influenza terjedésében az egészségügyi dolgozóknak kiemelkedő szerepük van.

Példaként lehet felhozni, hogy az egyik újszülötteket ápoló intenzív terápiás osztályon az 54 gyermek közül 19 betegedett meg influenzában a nem oltott személyzettől, s közülük 6 meghalt.

Forrás: Pediatrics Sept 13.

Dr. Szalka András
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Sokaknak rossz tapasztalatuk van az egészségüggyel, de nem elég a kórházakon számon kérni a szabályok betartását. Rendszerszintű változásra van szükség az egészségügyben.

A körülményeken múlik, de nem feltétlenül sérti az egészségügyi dolgozók jogait az, ha csak védőoltással tarthatják meg az állásukat. Alapvető jogokat sért viszont a kormány, amikor az oltatlan dolgozókat teljesen megfosztja a végkielégítéstől.