hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Milliárdos szakértői tender

Több milliárd forintért rendelt meg egészségügyi szakértői szolgáltatást a szaktárca, írja a Magyar Narancs.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), valamint a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében, egészségügyi feladatok ellátásához kapcsolódó szakértői szolgáltatásokra írt ki tendert még tavaly februárban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közbeszerzési cége, a Központi Humánfejlesztési Nonprofit Kft.

Az uniós források terhére kiírt tender jócskán elhúzódott, holott segítőként a Csendes Consulting közbeszerzési tanácsadó céget is bevonták. A 2015-ben alapított cég egyetlen tulajdonosa, Csendes Richárd ugyan korábban is dolgozott tanácsadóként kisvárosoknak, az akadémiának vagy az államkincstárnak, de azért így is erősen meglepő volt, hogy tavaly bevették az Emmi-üzletbe. A humántárca tavaly összesen 480 millió forintos értékű szerződést kötött szakértői tanácsadásra és szolgáltatásnyújtásra. A tanácsokat uniós pénzek, pontosabban a 2014-2020 közti EFOP-pénzek kiosztásához kérték. Ahogy akkoriban az Index megírta, a közbeszerzést a Tiborcz Istvánhoz köthető Ész-ker és a Mészáros Lőrinc cégköreihez tartozó Provital mellett a Csendes Consulting nyerte. A győztesek munkaóránként nettó 16 ezer forintot számlázhatnak az összesen 480 milliós közbeszerzési szakértői szerződés részeként.

A most kihirdetett eredményű tender az általuk menedzselt pályázatok egyike. A nyílt pályázatra 8 ajánlat érkezett. A nyertes ajánlattevők közé tartozik a Debreceni és a Semmelweis Egyetem, valamint számos gazdasági társság, közli a lap.

(forrás: Magyar Narancs)
hirdetés

Könyveink