hirdetés
2022. november. 28., hétfő - Stefánia.
hirdetés

Miért nincs protokoll a hozzátartozók kezelésére?

A Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikáján a minimumfeltételekhez képest 15 szakorvos hiányzik – írja a Délmagyar egy rákos beteg hozzátartozójának panasza nyomán.

Nyílt levelet kaptunk nemrégiben, amit egy Csongrád megyei egészségügyi intézmény osztályvezetőjének címeztek. Olvasónk édesapja rákban halt meg, leírása szerint pedig sem tájékoztatást, sem segítséget, de még csak részvétet sem kaptak az orvostól – idézi fel a lap.
A cikkben az asszony elmondta, nemcsak hogy nem találták soha az orvost, ha beszélni akartak vele, az alternatív módszerekkel kapcsolatban sem segített.  „Még a hospice-szolgálatról is ismerősöktől, az internetről és a háziorvostól értesültünk.”

Miért nincs egy ilyen osztályon protokoll arra, hogyan foglalkozzanak a halálra készülőkkel és a veszteséget szenvedettekkel? – teszi fel a panaszos a kérdést, amire a cikk válasza az onkológiai osztályokon tapasztalható túlterheltség.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Dr. Kovács Attila Géniusz fődíjas reumatológus főorvos alighanem a legsikeresebb kvízjátékos. Rangos Katalin beszélgetett vele.