2021. december. 06., hétfő - Miklós.
hirdetés

 

Megvan az eddigi legnagyobb koronavírus-kutatás eredménye

Nem csak az idősebbekre jelenthet halálos veszélyt a koronavírus – derül ki abból a kutatásból, amelyet több mint 17 millió brit állampolgár adatai alapján végeztek, írja a hvg.hu.

Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmányból szemez az MIT Technology Review, amely szerint e tényezők közé nem csak az életkort sorolhatjuk: számít az is, hogy a fertőzött férfi vagy női páciens-e, hogy milyen a bőrszíne, vagyoni helyzete (hogy hozzájut-e a nélkülözhetetlen kezelésekhez), és persze az is, van-e valamilyen alapbetegsége. Ez utóbbiak közé tartozik a cukorbetegség, az átlagosnál súlyosabb asztma, de még a komolyabb elhízás is.

A vizsgálatot több mint 17 millió brit felnőtt adatait felhasználva végezték. Közülük 10 926 páciensről bizonyosodott be, hogy koronavírus vagy szövődményei miatt hunyt el. A tudósok azt találták, hogy a 80 évnél idősebb fertőzöttek sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint a 40 éves betegek. Az adatokból az is kiderült, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel halnak meg a koronavírustól, mint a nők. A tanulmány megerősítette azt is, hogy a fekete és dél-ázsiaiak, valamint a többi etnikai kisebbségi csoportba tartozó személyek nagyobb valószínűséggel haltak meg a koronavírus miatt, mint a fehér páciensek, közli a lap.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink