2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megválasztották az egészségügyben az év Covid-dolgozóit

Hétezer szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik a Covid-ellátás keretében országszerte kiemelkedő munkát végeztek.

A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintot a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés a Magyar Kórházszövetség bevonásával juttatja el a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó számára.      

A „Fogjunk össze” program keretében létrehozott „Év Covid-dolgozója” díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek. A Duna Bonum Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség közös döntése alapján a felajánlott összeg a Szövetség tagintézményeinek COVID-ellátásban résztvevő dolgozói között pénzbeli juttatásként kerül kiosztásra. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett jelöléseket leadni.

A szavazás eredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül pénzbeli elismerésben.

Fotó: MKSZ
Fotó: MKSZ

A szavazatok alapján az „Év orvosa” Muraközi Zsófia (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) az „Év szakdolgozója” Vadas Szilvia (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet), az „Év nem betegágy melletti dolgozója” pedig Sabjánné Menyhárt Piroska (Szent Borbála Kórház) lett.

 „Az egy éve tartó, és most ismét tomboló járvány kezelésében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Orvosként, intézményvezetőként egyre erősödő összefogást látok a COVID-ellátásban. Ezzel a példaértékű csapatmunkával, valamint a lakosság felelős magatartásával, de mindenekelőtt az oltásra való jelentkezéssel le tudjuk győzni a vírust. A fogjunkossze.hu kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy minden olyan lehetőséget megkeressünk, amivel azokat a kollegáinkat segíthetjük, akik a betegellátás frontvonalában dolgoznak. Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, és örömmel látom, hogy lesznek követők, akik szintén segíteni szeretnének az egészségügyben dolgozókon. Nagyon hálásak vagyunk nekik– hangsúlyozta Ficzere Andrea, a „Fogjunk össze” kezdeményezés létrehozója.

Az „Év Covid-dolgozója” díjátadó összefoglalója:

(forrás: Magyar Kórházszövetség)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés