hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

 

Megtörtént a gondolatátvitel

Első ízben bizonyosodott be, hogy egymástól 10 ezer kilométerre lévő egyedek beszéd és írás nélkül is képesek megosztani egymással gondolataikat, közölte egy tanulmány alapján az Ötvenentúl.

A PlosOne oldalain közölt tanulmány szerint a két elme közötti kapcsolatot az idegtudósokból és robotikai szakemberekből álló munkacsoport alapvetően az internet útján hozta létre. A résztvevő tudósok a Beth Israel Diakonissza Egészségügyi Központ, a Harvard Egyetem, a Starlab Barcelona és a strasbourgi Axilum Robotics intézményeiből kerültek ki, a kísérlet során a négy alany egyike Indiában, a másik három pedig Franciaországban tartózkodott (életkor: 28-50 év).

Alvaro Pascual-Leone és munkatársai a forrásalany elektromos aktivitásából adódó jeleket (EEG) közvetítették az internet segítségével, és az ingerület koponyán keresztüli mágneses stimuláció vitte be a célalany agyába. Korábban ily módon a tudósok már képesek voltak a jeleket roboteszközök felé közvetíteni, ami az intelligens, gondolatra reagáló művégtagok előtt nyithatja meg az utat, írja az Ötvenentúl alapján a Sztárklikk.

(forrás: Ötvenentúl.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink