hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Megjött az engedély az adóelengedésre

Az alapellátó praxisokat érintő helyiadó-változás mellett más egészségügyi vonatkozású jogszabályokat is hozott a szerdai közlöny-cunami.

A szerdára datált három Magyar Közlöny közül a 90-es tartalmazza az adótörvények módosítását. Ez rendelkezik úgy, hogy „az önkormányzat rendeletében jogosult a háziorvos, védőnő vállalkozó számára mentességet, kedvezményt megállapítani, feltéve, ha annak vállalkozási szintű iparűzési adóalapja az adóévben a 20 millió forintot nem haladja meg. Az adómentességnek, adókedvezménynek valamennyi háziorvos, védőnő vállalkozó számára azonosnak kell lennie.”

A törvény azt is meghatározza, hogy ki/mi lehet az így kedvezményezett: „háziorvos, védőnő vállalkozó: az a vállalkozó, aki/amely – gazdálkodó szervezetként vagy egyéni vállalkozóként – külön jogszabály alapján háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi alapellátási vagy védőnői tevékenységet végez és nettó árbevételének legalább 80%-a e tevékenység (tevékenységek) végzésére vonatkozó, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött finanszírozási szerződés alapján az Egészségbiztosítási Alapból származik.”

A 89-es közlönyben megjelent 1416/2015. (VI. 24.) Korm. határozat az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak juttat 1,7 milliárdot ivóvízvizsgáló műszerparkra, amivel

„az újonnan megjelenő kockázati tényezők, a lakosság számára legnagyobb aggodalmat jelentő mikroszennyező anyagok – gyógyszermaradványok, hormonhatású anyagok, alga toxinok, újonnan terjedő kórokozók –, valamint valamennyi ivóvízzel kapcsolatos paraméter vizsgálható”.

Az ugyanott közölt 1414/2015. (VI. 24.) Korm. határozat néhány helyi program támogatásnöveléséről intézkedik, ezek között szerepel Nagyréde község egészségközpontjának fejlesztése és egészségház építése Kőszegen.

(forrás: Magyar Közlöny)

cimkék

hirdetés

Könyveink