hirdetés
2022. augusztus. 20., szombat - ALKOTMÁNY ÜNN., István.
hirdetés

Még jelentkezhet a HAOSZ konferenciájára

Október 25-26-án Herceghalom ad otthont a Háziorvosok Online Szervezete II. Országos Konferenciájának.

A WHO magyarországi irodájának vezetőjét, dr. Ledia Lazerit követően prof. dr. Horváth Ildikó államtitkár is elfogadta a szervezők meghívását, így a HAOSZ II. Konferenciáján első kézből hallhatják tőle azokat a gondolatokat, melyeket az Emmi az alapellátás jövőjével kapcsolatban gondol, írta levelében a szervezet, azt is jelezve, hogy a kedvezményes jelentkezés határidejét 2019.09.30-ig meghosszabbították.
 
 
 
 
 
 
Mint az a szervezet honlapján olvasható: "Szakmánk jövőjét továbbra is baljós jelek árnyékolják be, számos megoldatlan kérdés veszélyezteti az alapellátás megújulását. A HAOSZ továbbra is elkötelezett támogatója az alapellátás megreformálásának, hiszünk a változás szükségességében, hiszünk az egységes álláspont képviseletének jelentőségében. Mindezek szellemében szeretettel várjuk Önöket idén is Herceghalmon, hiszen diszkusszióra alapot adó témában idén sem fogunk szűkölködni. A praxisközösségek hosszú távú sorsa továbbra is rendezetlen, 2018. év végén megszületett egy kormányhatározat az alapellátás szakpolitikai programjáról, melynek részleteit egyenlőre bizonytalanság övezi, a kollegiális vezetői rendszer jövőjével kapcsolatban továbbra is kérdések sokasága fogalmazódik meg Mindnyájunkban, a praxisjog intézményének megreformálása továbbra is igényként jelentkezik a szakma részéről. A hatályban lévő új típusú törzskarton kitöltésének módszertana továbbra sem tisztázott. Kiragadott konkrétumok ezek csupán, a megannyi választ igénylő, az alapellátás jövőjét részletező kérdésből. ​
 
Az alapellátó orvosok részére rendezett konferenciák profiljától eltérően rendezvényünkön kiemelt figyelmet szeretnénk szentelni ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására, s ha rajtunk kívül álló tényezők miatt megoldást nem is, széles szakmai konszenzuson alapuló megoldási javaslatokat megfogalmazhatunk a döntéshozók részére. A HAOSZ továbbra is fontosnak érzi, hogy az alapellátásban a forrásbevonáson túl minőségi változás is bekövetkezzen, így Herceghalmon is a minőségi változás alapvető feltételeinek, az innovatív megoldások megjelenésének, az innovatív háziorvos klub bemutatkozásának, valamint a kiterjesztett alapellátói kompetenciák kérdésének is nagy hangsúlyt szánunk. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az előttünk álló változásokról első kézből értesüljünk, így az alapellátás szakmai és szakmapolitikai szereplőivel kerekasztal beszélgetést tervezünk, melyet követően moderált keretek között a hallgatóság részéről is elhangozhatnak a közös jövőnket érintő kérdések."
 
A jelentkezési lap és a programterv ide kattintva érhető el.
hirdetés
hirdetés

Könyveink