hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Még idén megnyitják az új sürgősségi osztályt a gyermekklinikán

Új sürgősségi osztályt alakítanak ki egy 140 millió forintos beruházás keretében az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán – írják az egyetem honlapján.

A részleg a tervek szerint még az év első felében elkészül, ezt követően a rendszeres gondozásra vagy szakambulanciára jelentkezőkön kívül valamennyi klinikára érkező beteget itt vizsgálnak meg először és felmérik, hogy ambuláns ellátást vagy azonnali  beavatkozást igényel, esetleg osztályon kell elhelyezni. A sürgősségi osztály kialakításával egyúttal a klinika közösségi tere is megújul, így hamarosan modern egykapus, sorszámos beléptetési rendszert vehetnek igénybe az ide érkezők.

Az új egységben valamennyi sürgős esetet, így egyebek mellett újraélesztést, asztmás rohamot, fulladást, kiszáradást és heveny fertőzéseket is el fognak tudni látni, de kisebb beavatkozásokat is végeznek majd. Az új osztályon – melyet várhatóan még az év első felében átadnak – hatágyas kórterem, több vizsgáló, újraélesztő egység, illetve a fertőző betegek számára elkülönítő is helyet kap, a tervek szerint így hatékonyabb és gyorsabb ellátást tesz lehetővé – olvasható a semmelweis.hu-n.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink