hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Mártai István az OMSZ új főigazgatója.

Mártai István az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új főigazgatója; a kinevezési okmányt csütörtökön adta át Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Göndöcs Zsigmondot, a szervezet korábbi főigazgatóját július 20-án mentették fel beosztásából, Mártai István kinevezéséig a mentőszolgálatot Gorove László általános főigazgató-helyettes irányította, Mártai István előzőleg az OMSZ régióigazgatójaként dolgozott.

Mártai István a 120 éves Markó utcai Mentőpalota ünnepén mondott beszédében azt mondta:reményeik szerint a jövőben nem a tisztes szegénység jellemzi majd szervezetet, hanem legalább a középpolgári szintű biztos működés. Reméli, és bízik benne, hogy sikerül olyan életpályamodellt kidolgozniuk, melynek eredményeképpen dolgozóik megfelelnek a társadalmi elvárásnak, és nő megbecsültségük. "Lehessenek a mentők büszkék munkájukra és hivatásukra, és legyenek rájuk büszkék családtagjaik, barátaik, ismerőseik." Ebben nekünk, mentőknek is van feladatunk – mondta, nem is kevés. Feladatuk az, hogy munkájukat fegyelmezetten és elhivatottan végezzék, megfeleljenek a társadalom által támasztott elvárásoknak."

Beszédét dr. Felkai Tamás szavaival zárta, mely méltó módon jellemzi a szolgálat munkatársainak mindennapjait: „Mentők vagyunk. Az égető pillanatok emberei. Nem gyógyító, de megelőző munkát sem végzünk, hanem a veszni készülő életet kell megragadnunk és biztosítani a következő, második orvosi lépcső számára….”

(forrás: MTI/MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés