2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Májusban alvásterapeuta képzés indul

Az egészséges alvás az egészséges élet része, erről mégis kevés szó esik, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, az alvás március 15-ei világnapjának alkalmából rendezett eseményen.

Horváth Ildikó azt mondta, a nyugati világ technológiai átalakulása olyan alvási szokásokat alakított ki, amelyek nem természetesek az emberi szervezetnek. Mivel a megfelelő alvás fontos az egészséghez, mindenkinek saját felelőssége, hogy időben feküdjön le aludni, közölte, hozzátéve, a felnőttek ezzel példát mutatnak a gyerekeiknek.

G. Németh György, a Magyar Alvás Szövetség elnöke közölte, az európai uniós felnőtt lakosság 29,6 százalékának, a magyar lakosság 31,3 százalékának van alvásproblémája.

Az eseményen kiosztott közlemény szerint májusban alvásterapeuta képzés indul Magyarországon. A képzés megkezdéséhez szakirányú felsőfokú végzettséggel kell rendelkezni, a teljesítéséhez pedig három év gyakorlati idő is szükséges.

A rendezvényen bemutatták az alvásról, alvásproblémákról szóló Magyar Alváskönyvet, és átadták a Sleepfriendly Hotel (Alvásbarát Szálloda) díjat, amelyet a Hilton Budapest és a Mala Garden Siófok nyert el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink