hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Magyar Egészségügyi Turisztikai Tudományos Társaság

Az egészségügyi turizmus fejlesztése, tudományos megalapozása, az eredmények népszerűsítése érdekében az egészségügyi turizmussal foglalkozó szakemberek megalapították a Magyar Egészségügyi Turisztikai Tudományos Társaságot (METTT).

A szervezet közleménye szerint a társaság kiemelt feladatának tartja a most formálódó tudományterület meghatározását, elméleti, szakmai megalapozását.

A METTT célja egy, az egészségügyi turizmus komplex szempontjait is figyelembe vevő minőségtanúsítási rendszer kidolgozása, illetve az egészségturisztikai szolgáltatások hatásosságának tudományos bizonyítékokkal való alátámasztásának segítése. A társaság elnöke dr. Kincses Gyula.

Egy a METTT által jegyzett előadásban az elnök a fogászatot említi a magyar sikerágazatnak, és létező eredményes területként tekint az esztétikai sebészetre és szemészetre is. Az egészségügy egyéb területeivel kapcsolatban megjegyzi: nincs megfelelő tömegű kiajánlható minőségi szolgáltatás-tömeg. A szervezet többek közt a mozgásszervi betegségek komplex kezelését, a jó ár-érték arányú orvosi szolgáltatásokat és az ellátási hiányok pótlását látja a lehetséges kiemelt területeknek.

A társaság nyitott, nem kíván alternatívája lenni a területtel foglalkozó más szervezeteknek, hanem új, szakmai megközelítésben akarja integrálni a terület szakembereit - áll a közleményben.

(forrás: MTI, MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink