hirdetés
2021. április. 21., szerda - Konrád.
hirdetés

Magánklinikát nyit a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem sem akar kimaradni a magánegészségügy hazai felfutásából, két éven belül magánklinikát hozhat létre, írja a Népszava

hirdetés

Ezt Lang György, a az egyetem Mellkassebészeti Klinikájának megbízott igazgatója említette egy konferencián, hozzátéve, hogy stratégai fejlesztési projekteket dolgoztak ki, egyebek mellett arra reagálva, hogy az utóbbi években mind több befektető jelenik meg a fizetős egészségügyben. Ebben a versenyben pedig nem szabad lemaradnia a Semmelweis Egyetemnek sem, írja a Népszava.

Az intézményben gyógyítók 60 százaléka már most is dolgozik magánellátásban. Mint mondta: Bécsben például a magánklinikák túlnyomó többsége az egyetem közelében működik és nincs akadálya annak, hogy a professzorok ott is gyógyítsanak. A bécsi magánklinikák bevételének 40 százaléka a külföldi páciensek ellátásából jön össze. A Semmelweis Egyetem leendő magánklinikájáról készült szakértői anyagot már bemutatták Balog Zoltán miniszternek is. A céljuk, hogy legalább annyi bevételhez jussanak a magánklinika szolgáltatásaiból, mint amennyit az állami ellátásért kapnak – mondta a professzor. Ezt az összeget részben vissza lehet forgatni az állami szolgáltatásokra, illetve az orvosi jövedelmek javítására, és hozzásegíthet a hálapénz megszüntetéséhez is.

(forrás: Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink