2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Letartóztattak két, védettségi igazolással visszaélő nőt

Elrendelte a letartóztatását a 88 rendbeli kötelességszegéssel, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával és védettségi igazolással visszaéléssel gyanúsított két egészségügyi dolgozónak az Egri Járásbíróság, tájékoztatta az Egri Törvényszék az MTI-t.

A végzés nem végleges, miután a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek ellene. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy elfogtak egy oltási igazolásokkal üzletelő 41 éves orvosi asszisztenst és 47 éves segítőjét.

A rendőrök kedd hajnalban Gyöngyösön és környékén több helyszínen tartottak kutatást, és védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le. A nyomozás eddigi adatai alapján a két nő valótlan adatokat rögzített abban a központi rendszerben, amelyen keresztül a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványhoz. A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítőkön keresztül akár 50 ezer forintot is kaptak, amit egymás között szétosztottak. A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi nő mellett még tizenhat ember ellen indult büntetőeljárás.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink