2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Látogatási tilalom az SE klinikáin

Influenzajárvány miatt szerdától látogatási tilalmat rendeltek el a II. Sz. Belgyógyászati Klinikán és a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán is.

Az újabb korlátozásokat követően immár a Semmelweis Egyetem összesen nyolc klinikáján van teljes, vagy részleges korlátozás. Mindez a bent fekvő páciensek védelmét szolgálja, a krónikus betegségben szenvedők legyengült immunrendszere ugyanis védtelenebb az influenzafertőzéssel szemben.

Az elmúlt napokban az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Pulmonológiai Klinikán, a Transzplantációs és Sebészeti Klinika és az Onkológiai Központ valamennyi fekvőbeteg osztályán, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika hematológiai és nefrológiai, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzív részlegein. Korlátozták a beteglátogatást az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, az Intenzív és Neonatális Intenzív Osztályokon a betegeket az osztályok látogatási rendje szerint kizárólag a szülők látogathatják, de szerdától a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán is csak a szülők tartózkodhatnak a gyermekek mellett. A II. Sz. Belgyógyászati Klinika összes részlegén szintén szerdától tilos látogatókat fogadni. A korlátozás az érintett klinikákon visszavonásig érvényes.

Dr. Torzsa Péter a Családorvosi Tanszék egyetemi docense elmondta, a látogatási tilalom a páciensek érdekét szolgálja, a krónikus betegségben szenvedők, különösen a gyermekek és az idősek immunrendszere ugyanis gyengébb, illetve az influenza következtében az alapbetegségük tünetei súlyosbodhatnak, és könnyebben kialakulhatnak a vírus okozta szövődmények is.

Bővebben a Semmelweis Egyetem honlapján.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink