hirdetés
2020. július. 12., vasárnap - Izabella, Dalma.
hirdetés

Labor-ügy: szerződtek a Synlab Hungary Kft.-vel

A Népszava úgy tudja, valamennyi Veszprém megyei kórház szerződött a Synlab Hungary Kft.-vel labordiagnosztikai vizsgálatokra.

hirdetés
A piaci szolgáltatóra azért lett szükség, mert a helyi állami labor felmondások miatt már nem tudja ellátni a kórházakat. A Synlab a Veszprém megyei intézmények számára a székesfehérvári laborjában végzi el a feladatot. A lap úgy tudja, a Synlab begyűjtő autója naponta egyszer szedi majd össze a mintákat. Ha valakinek sürgősséggel van szüksége diagnózisra, akkor a mintát a kórháznak kell eljuttatnia Fehérvárra. Egy intézményvezető azt mondta: ez nem rendkívüli, például a vérszállításnál is a kórház saját gépkocsiját, vagy akár egy taxit használnak. A TASZ pert fontolgat. 

A Synlab Kft. ügyvezetője korábban nyilatkozatot ígért, de azóta elérhetetlen. Az országos tiszti főorvos szerint nincs miért aggódni, az ellátás folyamatos. A megyei kormányhivatal hallgatásának oka lehet, hogy a szereplők nagy része „B-tervet” sző. A lap szerint a Synlab-ra csak egy átmeneti időre bíznák a feladatot. A Veszprém megyei kórház ugyanis elkezdte megszervezni saját intézményén belül ezt a szolgáltatást. Ám az új labor működtetéséhez szükséges engedélyezési eljárás még jó ideig eltarthat. Úgy tudják, a kormányhivatal sem adta föl végleg, hogy újra működtesse a maga szolgáltatását.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink