2021. március. 01., hétfő - Albin.
hirdetés

Közelről: a szerencsejáték-függők

Különösen kemény dió a szerencsejáték-függők kezelése, melyre a szakemberek mindmáig nem találták meg a megfelelő orvosságot.

Három cseresznye átlósan. Sokan csak akkor éreznek boldogságot, ha ezt dobja nekik a játékgép. Ám a nyertes nem mindig tud leállni, így az esetek többségében az instant nyereményt perceken belül visszanyeri a félkarú rabló. Az anyagi veszteség nem csak a szerencsejátékost, hanem annak közvetlen környezetét, családját is sújtja.

A felmérések szerint Magyarországon körülbelül százezer játékfüggő van, aki nem képes kontrollálni magát, ha játszik. Kezelésükre a szakemberek mindmáig nem találták meg a megfelelő orvosságot. Most azonban, a Kyoto Egyetem szakértőcsapata talán közelebb jutott a megoldáshoz, amelyről a Magyar Rádió Közelről című műsora számolt be.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.