hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kovács József Mikola utódja

Változások lesznek a parlamenti bizottságok vezetésében: az önkormányzatit ezentúl Láng Zsolt (Fidesz), az egészségügyit pedig Kovács József (Fidesz) vezeti majd. A nemzetbiztonsági bizottság alelnöki tisztségére a fideszes Gulyás Gergelyt jelölik.

Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága február 14-én kezdi meg tavaszi ülésszakát, a módosított kamarai törvény vitájával.

Kovács József A hétfői tanácskozást még a rövidesen külföldi állomáshelyére utazó Mikola István vezeti elnökként. Az egészségügyi bizottság jelenlegi elnökének tavaly ajánlották fel az OECD Tanácsában a magyar delegációt vezető nagyköveti tisztséget. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet székhelye Párizsban van, s itt működik Magyarország OECD nagykövetsége is. Mikola Istvánt információnk szerint február 15-én hallgatja meg az Országgyűlés külügyi bizottsága.

Kovács József

1951-ben született Jászszentlászlón. Nős. Három gyermek édesapja. A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház igazgató-főorvosa.

Tanulmányok

A középiskolát Kiskunfélegyházán végezte. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1975-ben avatták orvos-doktorrá. 1980-ban belgyógyászatból, 1984-ben gasztroenterológiából tett szakorvosi vizsgát. 1994-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Szakán egészségügyi menedzseri diplomát szerezett.

Szakmai múlt

2008-tól Magyar Vöröskereszt Országos alelnöke, 2003–2006 között a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja, 2007-től a Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezetének elnöke. 2001-ben pedig az összefogás Békés Megyéért Egyesület tiszteletbeli elnöke és ugyanebben az évben az Aranykapocs Szociális Alapítvány kuratóriumi elnöke lett.

Politika

1994-ben pártonkívüliként MDF-támogatással országgyűlési képviselőelölt, 1998-tól a Békés Megyei Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának tagja, 2006–tól külsős bizottsági tag. 2002-2006 közt önkormányzati képviselő, 2010-ben pedig az országgyűlési választásokon Békés megyei választókörzteben szerzett az első fordulóban egyéni mandátumot.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink