hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kórházukért tüntetnek a beregiek

A koronavírusra hivatkozva bezártak Vásárosnaményban a fekvőbeteg-osztályok, a helyiek attól tartanak, ez ürügy lesz az ágyszámok csökkentésére, írja a Népszava.

A koronavírus miatt márciusban elrendelt, azóta megszüntetett veszélyhelyzet óta zárva vannak a vásárosnaményi kórház fekvőbeteg osztályai, hivatalosan ugyanis ez az intézmény biztosítja most a lehetséges COVID-fertőzöttek elhelyezését a megyében. A helyiek azonban attól tartanak, hogy a járványra hivatkozva nemcsak átmenetileg, de végleg elveszik tőlük a száznegyven ápolási, rehabilitációs, krónikus, bel-, és gyermekgyógyászati ágyat, netán idősek otthonává alakítják át az intézmény ezen részét, s csak a járóbeteg-ellátást tartják meg.

Aggodalmaikat a már több mint hatezer tagot számláló Nem adjuk a kórházunkat! elnevezésű közösségi oldalukon is közreadták, s bejelentették: szombaton tiltakozó demonstrációt tartanak azért, hogy újból fogadjanak fekvőbetegeket a vásárosnaményi intézményben.

Míg országszerte mindenhol újranyitották a kórházi osztályokat - a legutolsót július 1-jén -, addig a mi városunkban ez a mai napig nem történt meg. Negyvenezer ember maradt kórházi fekvőbeteg ellátás nélkül, rákényszerülve arra, hogy távol, más városokban kezeltesse magát, miközben kórházunk soha nem ápolt koronavírusos beteget. A beregi térség elszegényedő, idősödő, beteg embereire aránytalanul nagy terhet ró a felesleges utaztatás és időtöltés, amit a tömegközlekedés silány járatszámai csak felerősítenek, tovább fokoznak – fogalmaztak.

A teljes cikk a Népszava oldalán

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink