hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kórházi krízis: azzal gyógyítanak, ami még van (FRISSÍTVE: a tárca nem érti...)

Már jó ideje nem azzal gyógyítanak, amire az adott helyzetben szükség lenne, hanem azzal, ami van még az épületben – idéz egy kórházigazgatót a Népszabadság.

Az egyszer használatos eszközöket többször is sterilizálják, a kórházon belül pedig afféle belső cserepiac alakult eszközökből, gyógyszerekből. Az intézményvezető hozzátette a lapnak: volt már olyan az egészségügy történetében, hogy sebészfonál helyett horgászathoz használatos damillal varrtak sebet, ez ismét megtörténhet.

A lap abból az alkalomból tekinti át az aktulási helyzetet és annak okait, hogy miközben a kormányzati propaganda szerint racionálisabb és takarékosabb a kórházak irányítása, egyre súlyosabb hírek érkeznek az intézmények pénzügyi válságáról. Lejárt számlákból már a nyár elejére összegyűjtötték az éves mennyiséget, mintegy ötvenmilliárd forintot.

Bár az egészségügyért felelős államtitkárság most további 40 milliárdos költségvetési támogatást szeretne az ágazatnak, a gyakorlatban az állam, ahelyett, hogy adna, viszi a pénzt a kasszából.

Sinkó Eszter közgazdász, egészségügyi rendszerelemző több okkal is magyarázza a kórházak rekordméretű eladósodását a Népszabadság hétfői számában.

FRISSÍTÉS (2013.07.22. 18:05):

Az államtitkárság a nap folyamán videoüzenetben fejtette ki a maga álláspontját a kórházak és a gyógyítás jelen helyzetéről. Beneda Attila kabinetfőnöket látják, hallják:

(forrás: Népszabadság)
hirdetés

Könyveink