2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kitüntették Dr. Tasnádi Gézát

A gyermekérsebészet fejlesztéséért és a posztgraduális oktatásban elért eredményeiért a Pro Universitate Díj ezüst fokozatával tüntette ki a Semmelweis Egyetem dr. Tasnádi Géza egyetemi magántanárt, habilitált címzetes egyetemi docenst.

Dr. Tasnádi Géza 1961-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, 1984-ben az Apáthy István Gyermekkórház (mai nevén Bethesda Gyermekkórház) sebészeti osztályának vezetője lett, 1989-ben a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti Osztály vezetőjének nevezték ki – ismertette a méltatásban dr. Merkely Béla rektor.

Mint hangsúlyozta, munkássága során új szakmai specialitást fejlesztett ki Magyarországon, a veleszületett érmalformációk felismerése és kezelése területén. Nemcsak a hazai betegek többségét, de a környező országok betegeit is ő kezelte, munkássága széles nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert. A Semmelweis Egyetem oktatójaként számos szakorvos képzésében is aktívan részt vett. Javaslatára és szakmai útmutatásával jött létre a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet szakembereiből álló Érmalformációk Országos Központja.

A díj átadásakor Merkely Béla elmondta: a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet és a Semmelweis Egyetem közös feladatának tekinti, hogy a Dr. Tasnádi Géza által felhalmozott tapasztalatot és tudást megőrizze, fejlessze és továbbadja a jövő orvos nemzedékeinek.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink