hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Vélemény

Kinek a tulajdona az életem?

XVI. Benedek pápa ismét elítélte az abortuszt és az eutanáziát, kijelentve, hogy senki sem birtokosa a saját életének.
„Senki sem birtokosa a saját életének, azt mindannyiunknak óvnunk kell és tisztelnünk a fogantatás pillanatától kezdve egészen annak természetes végéig” – jelentette ki a katolikus egyházfő a vatikáni Szent Péter téren a vasárnapi úrangyala imádság keretében.
 
Szavai néhány nappal Eluana Englaro halálának első évfordulója előtt hangzottak el. Az autóbalesete következtében 17 éven át kómában fekvő nő 2009. február 9-én hunyt el, miután családja tíz évi jogi küzdelem után engedélyt kapott arra, hogy véget vessen mesterséges életben tartásának. A döntést élesen elítélte a pápa és az olasz katolikus egyház, amely az olasz jobboldal és Silvio Berlusconi kormányfő személyes támogatásával kampányolt a 38 éves nő halálba segítése ellen.
 
Az olasz képviselőházban jelenleg is tart annak a törvénytervezetnek a vizsgálata, amelyet a szenátus röviddel Eluana Englaro halála után, 2009 márciusának végén már elfogadott, megtiltandó a végső stádiumban lévő betegeknek, hogy táplálásuk leállítását kérjék.
 
A pápa két nappal korábban egy skót püspöki küldöttség előtt is felemelte a szavát az eutanázia ellen, amely szerinte „szíven üti” a keresztény hívőket. XVI. Benedek pénteken annak kapcsán fejtette ki álláspontját, hogy a skót parlamentben január végén benyújtották „az élet végéről szóló törvény” tervezetét, amely legalizálná a gyógyíthatatlan betegek külső segítséggel végrehajtott öngyilkosságát.
 
MTI
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés