2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Kínában már július óta oltanak

Vészhelyzeti jelleggel már július óta oltják Kínában a koronavírusnak leginkább kitett, köztük egészségügyi és határvédelmi dolgozókat – ismerte el a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vezetője a Portfolio szerint.

Az intézmény tudományos és technológiai központjának illetékese az állami CCTV-nek tett vasárnapi nyilatkozatában beszélt arról, hogy a kormány „vészhelyzeti” jelleggel adott felhatalmazást egy koronavírus elleni vakcina használatára, számolt be a brit The Guardian.

Hogy milyen vakcináról van szó, azt nem árulta el, és azt sem, hányan kapták meg az oltást, de az biztosnak tűnik, hogy a tesztelés előírt protokollján nem esett át a szóban forgó vakcina. A vezető felhívta a figyelmet: hét napja nem találtak helyben megfertőzött embert Kínában.

Ami a klinikai tesztelés teljes folyamatán áteső vakcinákat illeti, a SinoPharm kínai állami gyógyszergyártó vállalat várhatóan az év végéig kereskedelmi forgalomba hozható oltóanyagot állít elő az új típusú koronavírus ellen, emlékeztet a lap.

(forrás: Portfolio)

cimkék

hirdetés

Könyveink