hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Karikó Katalin a Magyar Tudomány Ünnepén

Milyen hosszú távú hatásai vannak a Covidnak? Mit tudhatunk az mRNS-vakcina daganatellenes szerepéről? Mi jellemzi a COVID-19 betegséghez köthető közvetlen halálozás jelentős részéért felelős immuntrombózis folyamatát?

Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a 2022. november 4-én Karikó Katalin tiszteletére és részvételével a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferencián az MTA Dísztermében.
A programon neves kutatók, klinikusok, intézmények és kormányzati szervek vezetői ismertetik a COVID-19 diagnosztikájában, a betegség megelőzésében és terápiájában meglévő lehetőségeket és korlátokat. Az előadók a járvány onkológiai, virológiai, genetikai, patológiai és immunológiai aspektusait egyaránt bemutatják.

Itt lesz többek közt a Covid-megbetegedések kezelésében úttörő szerepet játszó Korányi Pulmonológiai Intézet főorvosa, Moldvay Judit, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője, Jakab Ferenc, vagy a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáját igazgató Müller Veronika. Karikó Katalin, a SarsCov-2 elleni mRNS vakcina kifejlesztője konferenciahíváson keresztül vesz részt az ülésen.

A részletes program itt, az egyes előadások összefoglalói itt érhetők el. 

A program időpontja: 2022. november 4., 9.00
Helyszíne: MTA Székház Díszterem, Budapest, 1051 Széchenyi tér 9.
 
A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak, a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges: https://mta.hu/mtu_esemenynaptar/2022-11-04-covid-19-virusok-vakcinak-rak-betegek-tudomanyos-ules-kariko-katalin-tiszteletere-4512
 
*

A 2022. november 3-án 10 indult a Magyar Tudomány Ünnepe egy hónapos programsorozatában több száz hazai és határon túli tudomány-népszerűsítő, ismeretterjesztő és szakmai rendezvény kapott helyet.

Idén megújul a Magyar Tudomány Ünnepének tudomány-népszerűsítő előadás-sorozata, Tudományünnep+ néven. Az előadások a közvéleményt aktuálisan leginkább foglalkoztató témákat dolgozzák fel dinamikus stílusban, megújult környezetben.

További információ és részletes program: https://mta.hu/tudomanyunnep/tudomanyunnep-112480.
 

(forrás: MTA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink