hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kardiológiai szűrésre várják az amatőr sportolókat

Részletes sportkardiológiai szűrővizsgálattal is készülnek a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika munkatársai a februári Semmelweis Egészség Napra.

A rendszeres sport elengedhetetlen feltétele az egészséges életmódnak, az előzetes kivizsgálás nélkül, mértéktelen mennyiségben végzett testmozgás azonban negatív hatással lehet az emberi szervezetre, különös tekintettel a szívre. A kor előrehaladtával pedig fokozottabban igaz, hogy esetleges szívbetegség vagy társbetegségek ismerete nélkül kifejezetten veszélyes lehet belevágni heti több órás intenzív sporttevékenységbe. A profikkal ellentétben az amatőr sportolók mellett nem áll felkészült orvosszakértői team, megfelelő edzettségi szint hiányában nagyobb lehet a veszélye a sérüléseknek, baleseteknek is.

A Semmelweis Egészség Napok következő állomásán ezért a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika 150 amatőr sportolónak biztosít lehetőséget díjmentes kardiológiai szűrésre. A jelentkezés egyik feltétele, hogy az illető sportoló heti minimum négy óra intenzív testmozgást végezzen.

A Semmelweis Egészség Nap februári rendezvénye is ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Az edukációs nap részletes programja és a regisztrációs felület a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva érhető el.

Időpont: 2020. február 8. (szombat) 8:00 – 17:00
Helyszínek: Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor u. 68.), Pető András Kar (1125 Budapest, Kútvölgyi út 6.)

(forrás: semmelweis.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés