hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Francia vállalatok társadalmi felelősségvállalása Magyarországon

Jubileumi Egészség Charta konferencia

2018. május 15-én tíz éves jubileumi Egészség Charta konferenciát tartott a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

A kamara 2008-ban bocsátotta ki az Egészség Chartát, melynek aláírására felkérte a hazánkban működő tagvállalatait. A Charta aláírásával a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai a társadalmi felelősségvállalás mellett tették le a voksukat, nyilvánosságra juttatták munkavállalóik egészségének javítása és védelme érdekében tett lépéseiket, valamint ez irányú kezdeményezéseiket.

Tíz év alatt 114 cég írta alá az Egészség Chartát, nyolc konferenciát és egy újraélesztő-tanfolyamot szervezett a kamara, valamint hat sporteseménnyel hívta fel a figyelmet az egészségmegőrzés fontosságára. A kamara tagvállalatai úgy gondolják, hogy az egészség megőrzése nem csupán állami felelősség, de az egyén, illetve a munkáltató is aktívan tehet annak megőrzése, fejlesztése érdekében. A munkahelyi stressz csökkentése, az egészséges táplálkozás, a mozgásban gazdagabb életmód elősegítik, hogy a magyar munkavállalók a munkájukat legjobb képességeiknek megfelelően végezzék. Statisztikák igazolják, hogy egy betegségekkel küzdő munkavállaló jelentős terhet ró mind a munkaadóra, mind az államra. Az állapot javításának kulcsa a megelőzés, amiben a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai aktívan kívánnak közreműködni, munkahelyi egészségfejlesztési programjaikon keresztül.

A 2018. május 15-i konferencia védnöke Franciaország magyarországi nagykövete volt. Előadást tartott Bodrogi József egészségügyi közgazdász, érdekes adatokat prezentálva a magyar népesség egészségi állapotáról. Ezt követően a Servier, Sanofi, Egis és Decathlon mutatták be társadalmi szerepvállalásukat Magyarországon.

A jubileumi szakmai és médiaesemény tiszteletére különleges alkalomként megnyitotta kapuit a résztvevők számára a Servier Gyógyszergyár – a Magyar Állam Stratégiai Partnere – nemzetközi hírű és szintű budapesti gyógyszerkémiai kutatóközpontja.

(forrás: Sanofi)
hirdetés

Könyveink