hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Jön a Semmelweis Scanner

Semmelweis Ignác után most egy magyar startup könnyítheti meg a kórházak életét. A HandInScan csapata egy olyan digitális rendszert fejlesztett, amely alkalmas az egészségügyi dolgozók kézfertőtlenítési eljárásának kiértékelésére – írja a haszon.hu.

„Innovatív technológiánk az oktatás és ellenőrzés révén nagy szerepet játszik a kórházi fertőzések radikális csökkentésében. Ezáltal minimalizálni tudjuk a fertőzésekkel járó extra költségeket, és általánosságban javítani az életminőséget” – mondja dr. Haidegger Tamás, a HandInScan társalapítója.

A haszon.hu cikke szerint a Semmelweis Scanner névre keresztelt rendszer lehetővé teszi a kézmosás azonnali kiértékelését egy speciális kézfertőtlenítőszer eloszlásának kimutatásával. Az objektivitást – amely a kórházi fertőzések elleni harcban kulcsfontosságú – a képek számítógépes kiértékelésével valósítják meg. 

A rendszert már több, mint 17 ezer kórházi dolgozón tesztelték, és jelenleg 17 országban alkalmazzák

A több innovációs és startupdíjat elnyert HandInScan 411 millió forintos befektetési kört zárt januárban – a Jeremie program keretein belül.

(forrás: Haszon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés