hirdetés
2022. június. 27., hétfő - László.
hirdetés

Januártól mindent tudni fog az orvosokról a belügy

Személyzetpolitikai célból januártól élesedik a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszer a belügyminiszter felügyelete alatt, írja az Mfor.

A Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerről (KSZDR) szóló törvényjavaslatot október 27-én nyújtotta be Pintér Sándor belügyminiszter – szúrta ki az Mfor.

A KSZDR a kormány személyügyi információs rendszere, amely a kormány személyzetpolitikájának kialakításához és megvalósításához szükséges adatokat és elemzéseket biztosítja. 

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt aszerint módosítják, hogy az egészségügyi szolgáltató az alapnyilvántartás adatainak és azok változásainak, továbbá az egészségügyi szolgáltató szervezeti adatainak a jogszabályban meghatározottak szerint a Kormányzati Személyügyi Döntéstámogató Rendszerbe történő feltöltésével hajtja végre. 

A KSZRD-be nemcsak az egészségügyiek adatait kell majd feltölteni, hanem a rendvédelmisek, kormányzati tisztségviselők, pénzügyőrök adatait is. Rengeteg adatról van szó, amiket  személyazonosításra alkalmatlan módon kell nyilvántartani. Például az orvosok esetében:

 1. Személyes adatok
 2. Elérhetőség
 3. Hozzátartozók és eltartottak
 4. Okmányok
 5. Képzettségek, végzettségek
 6. Jogviszony
 7. Korábbi foglalkoztatás adatai
 8. Előmenetel
 9. Személyi juttatások
 10. Minősítés
 11. Szabadság és távollét
 12. Kinevezéstől eltérő foglalkoztatás
 13. Kártérítési felelősség
 14. Összeférhetetlenség
(forrás: Mfor)
hirdetés
hirdetés

Könyveink