hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Január elsején sakk-matt?

Januárban Magyarországon is a szlovákhoz hasonló helyzet alakulhat ki az egészségügyben, ha a kormány nem tud megegyezni az Élhető Magyar Egészségügyet mozgalom képviselőivel. Az akcióban részt vevő Magyar Rezidens Szövetség elnöke azt mondta, a múlt hétig 2300 orvos helyezte letétbe felmondólevelét.

– A magyar orvosok a szlovákokhoz hasonló akciót hajtanak végre ezekben a napokban. Január 1-ig gyűjtjük a felmondó nyilatkozatokat, és ezek akkor élesednek, hogyha nem sikerül megállapodni a kormányzattal a várható bérfejlesztésről, illetve az egyéb intézkedésekről. 2010 decemberében meg kell történjen a megegyezés ahhoz, hogy ne történjen meg az akció élesítése – jelentette ki a Hír Televíziónak Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Papp Magor tarthatatlannak nevezte, hogy az egészségügyi kormányzat két és fél hónapja nem ült tárgyalóasztalhoz az érintettekkel. A rezidensek ezért a kormánypárti frakciók vezetőihez fordultak. Harrach Péterrel már egyeztettek, Lázár Jánossal pedig kedden tárgyalnak.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink