hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Internetről rendelték a gyerekek a drogot?

Eszméletvesztés és rosszullét miatt szállítottak kórházba nyolc fiatalt a kunfehértói Gyermekotthonból. A BAON.hu információi szerint a 15-18 éves fiatalok internetről rendelték a „drogot”. A rendőrség nyomoz.

Nyolc gyermeket szállítottak kórházba a mentők múlt csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott kunfehértói Gyermekotthonból. A megyei rendőr-főkapitányság által a lap kérésére hétfőn kiadott közleményben az áll: a két lány és a hat fiú ismeretlen anyagtól lettek rosszul. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint a 15-18 éves fiatalok „marihuánás cigarettát” szívtak. Arra a kérdésre, hogy hogyan juthattak hozzá a droghoz egyelőre senki nem tudott választ adni, ahogy arra sem, hogy keverték-e ezt a szert valami mással is. A Kunfehértón terjedő szóbeszéd szerint a gyermekotthon lakói – gyógynövényként – az internetről rendelték az anyagot.

Szécsényi Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjának igazgatója kérdésünkre elmondta: hasonló eset még sohasem fordult elő a fehértói gyermekotthonban.

– Nyári szünetben a gyerekek szabad programon vehetnek részt. Amikor visszaérkeztek a lakásotthonba egyik a másik után rosszul lett - mondta el az igazgató. Az otthon nevelője feltételezte, hogy drogtól lettek rosszul a fiatalok, ezért hívta a mentőket és értesítette a rendőrséget. – Tudomásom szerint a rendőrség nem talált kábítószert az intézményben – tette hozzá az igazgató, akitől megtudtuk: a lakásotthonokban van internet, amit a lakók használhatnak. A szexuális tartalmú weblapok már le vannak tiltva.

A világhálón - tapasztalataink szerint – célirányosan keresve néhány kattintással előhívhatóak olyan oldalak, melyek a marihuánára megtévesztésig hasonlító anyagot kínálnak – gyógynövény illatosítóként. Az egyik weboldal szállítási feltételei között – mely portékáját „büntetlen élvezetként” kínálja – az olvasható: termékeiket „technikai felhasználásra” értékesítik, nem emberi vagy állati fogyasztásra.

A teljes cikk a BAON.hu oldalon olvasható.

(forrás: Baon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés