hirdetés
2022. augusztus. 15., hétfő - Mária.
hirdetés

Integrált Reumatológiai Klinika: két telephely, egységes vezetés

A Kenézy Gyula Campuson működő Reumatológiai Osztály augusztus elsejétől a Reumatológiai Klinika részeként folytatja tevékenységét, így létrejött az integrált Reumatológiai Klinika a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

A két telephelyen működő intézményt Szűcs Gabriella professzor vezeti, Gaál János egyetemi docens pedig a Kenézy Gyula Campus klinikai telephelyének szakmai koordinátori feladatait látja el. A szakemberek megbízásukat hétfőn vették át Szabó Zoltán professzortól, a Klinikai Központ elnökétől. Az önálló Reumatológiai Klinika 2021. december elsején jött létre a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Augusztus elsejétől pedig integrált intézményként, két telephelyen működik tovább a Nagyerdei Campuson, illetve a Kenézy Gyula Campuson.

A jövőben a Kenézy Gyula Campus Reumatológiai Osztálya a Reumatológiai Klinika részeként, annak egyik telephelyeként folytatja tevékenyégét. Az integrált Reumatológiai Klinika létrejöttével a Klinikai Központ vezetésének régi terve valósult meg. Bízunk abban, hogy az új működési rendben tovább fejlődik az intézmény. Az egységes vezetés mellett, egységes klinikai elvek szerint működő Reumatológiai Klinika létrejötte a Klinikai Központ 2021 januárjában indult integrációs folyamatának fontos állomása – emelte ki Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke.

Az integrált Reumatológiai Klinikát Szűcs Gabriella professzor vezeti.

Az integrált Reumatológiai Klinika létrehozásával, az egységes rendszerben hatékonyabban dolgozhatunk, javíthatjuk a betegellátás színvonalát, és az ahhoz kapcsolódó, tanszéki keretek között megvalósuló oktatás és tudományos munka feltételeit. Ebben az egységes klinikai rendszerben az 1., a 2., és a 3. progresszivitási szintű betegellátási területeket egyaránt lefedjük, melybe beletartozik a degeneratív mozgásszervi betegségek, a gyulladásos és az autoimmun reumatológiai kórképek ellátása is – ismertette Szűcs Gabriella, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Reumatológiai Klinika igazgatója.

A Reumatológiai Klinika Kenézy Gyula Campus telephelyén Gaál János egyetemi docens látja el a szakmai koordinátori feladatokat és biztosítja a napi működés szakmai feltételeit.

A Reumatológiai Osztály és a Reumatológiai Klinika, illetve a Reumatológiai Tanszék együttműködése eddig is nagyon szoros volt. Az integrált intézmény létrejöttével azonban több területen is eredményesebb lehet a közös munka. Hatékonyabban szervezhetjük meg például a járóbeteg-szakellátást, és több szakember kapcsolódhat be az oktatásba is – hangsúlyozta Gaál János egyetemi docens, szakmai koordinátor.

Szűcs Gabriella professzor és Gaál János egyetemi docens augusztus elsején Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át kinevezését. (fotó: Debreceni Egyetem)
Szűcs Gabriella professzor és Gaál János egyetemi docens augusztus elsején Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől vette át kinevezését. (fotó: Debreceni Egyetem)

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés
hirdetés

Könyveink