2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Innovatív partnerség Szingapúrral

Magyarország arra törekszik, hogy az egészséggazdaság új, innovatív területein, mint a medical IT vagy az orvos- és biotechnológia, gyakorlati partnerséget alakítson ki Szingapúrral.

Üzletember delegáció élén Szingapúrba látogatott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára augusztus 28. és szeptember 1. között. Lepsényi István sikeres tárgyalásokat folytatott egészségipari kormányzati, intézményi és vállalati szereplőkkel, közölte a tárca.

Az NGM közleménye szerint a látogatás célja Szingapúr és Magyarország jövőbeni együttműködésének felmérése és konkrét projektek beazonosítása volt az egészségügy, orvostechnológia, biotechnológia területén, továbbá a szingapúri biotechnológia k+f+i környezet megismerése, és a magyar innovatív orvostechnikai vállalatok piacra lépési lehetőségeinek feltérképezése.

Az államtitkár egyeztetéseket folytatott a szingapúri Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban, melynek során nemcsak egészségipari témák, hanem az elektromobilitás és az önvezető autókhoz tartozó ipari lehetőségek is előtérbe kerültek. A látogatás ideje alatt rendezték meg a Medical Fair Asia 2016 nemzetközi orvosi kiállítást, melyen Ázsia mellett európai országok, így Magyarország is képviseltette magát nemzeti standdal.

A magyar pavilont meglátogatta S. Iswaran szingapúri ipari és kereskedelmi miniszter, aki az NGM tájékoztatása szerint külön üdvözölte Magyarország egyre aktívabb jelenlétét Szingapúrban az innovatív iparágakban, illetve a két ország között egyre szélesebb körben működő technológia-transzfert.

A látogatás során Magyarország egészségipari és üzleti konferencián mutatkozott be. Lepsényi István az eseményen mondott beszédében kiemelte: Szingapúr ma az egyik legversenyképesebb ország a világon, hiszen nemcsak 6 ezer kutató dolgozik itt, hanem a világ legnagyobb inkubátorközpontja is egyben. Ezért Magyarország arra törekszik, hogy az egészséggazdaság új, innovatív területein, mint a medical IT, vagy az orvos- és biotechnológia területein gyakorlati partnerséget alakítson ki Szingapúrral.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink