hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak

Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikusok megbízási szerződései kapcsán.

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre ismeretien elkövető ellen folyik a büntetőeljárás.

Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos tett feljelentést a napokban nagyobb értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával.

Bár Budai feljelentése ismeretlen elkövetőt említ, a kormánybiztos jelentéséből kiviláglik, hogy a – gyanú szerint valótlan tartalmú – teljesítési igazolásokat Matejka Zsuzsanna, az SZDSZ-es vezetésű egészségügyi minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá. A vizsgálat szerint ezek az igazolások „pongyola" megfogalmazásúak, hónapról hónapra ugyanazon mondatok ismétlődnek bennük, és nyelvtani hibáktól hemzsegnek. Továbbá dátumként sokszor vasárnap lett megadva, ami arra utalhat, hogy utólagos „lepapírozás" történt.

Még azoknál a megbízási szerződéseknél sem találtak munkavégzést igazoló írásos dokumentumokat, amelyeknél a megállapodás azt kifejezetten előírta. Kárpáti Zsuzsanna 600 ezer forintot kapott 2006-ban egy szakértői tanulmány megírásáért, azonban az iromány kámforrá vált, vagy soha nem is készült el. Ehhez hasonlóan Havas Szófia szakértői munkájának sem találta nyomát az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálata. Budai Gyula szerint a teljesítési igazolásokat valódi munkavégzés nélkül állíthatták ki – írja a Magyar Nemzet

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés