hirdetés
2020. július. 09., csütörtök - Lukrécia.
hirdetés

Hogyan maradhat meg az egészségtámogatási juttatás?

A célzott önsegélyező szolgáltatás keretében a munkáltatók 2019 januárjától is támogathatják előnyös juttatásokkal alkalmazottaikat, közli a ProfitLine.

hirdetés

Idén év elején átalakult a Cafeteria juttatásokra vonatkozó jogszabály. Azonban a munkaadók nem maradnak kedvezményesen adható juttatási csomagok nélkül. Hiszen a munkáltató dönthet úgy, hogy az eddig juttatásokra fordított (bruttó) összeget továbbra is munkatársainak adja vagy választhat olyan megoldást, amellyel juttatások révén támogathatja kollégái egészségét – ebben nyújt segítséget a célzott támogatás. Munkavállalói szemszögből fontos, hogy akkor is élhet a visszatérítés lehetőségével, ha a munkáltatótól kap hozzájárulást egészségszámlájára, illetve akkor is, ha célzott önsegélyező támogatást nyújt a munkáltató.

Mi is a az a célzott támogatás?

A munkáltatónak szerződést kell kötnie egy önkéntes egészségpénztárral meghatározott szolgáltatási csomagra illetve csomagokra, amelyekben olyan egészségcélú kiadások szerepelnek, mint például magán-egészségügyi szolgáltatás igénybe vétele, menedzserszűrés vagy gyógyszertári költés. A finanszírozni kívánt egészségügyi szolgáltatásokat a munkáltató választja ki, az adminisztrációs teendőket ezután az adott pénztár intézi a szolgáltatóval, írja a lap.

(forrás: Profitline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink