2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Három amerikai egyetemmel is együttműködnek

Az egyesült államokbeli Massachusetts állam három egyetemén tett látogatást dr. Merkely Béla rektor, közli a Semmelweis Egyetem honlapja.

A megbeszélések eredményeként a Semmelweis Egyetem és a Harvard Medical School (HMS) közti együttműködés keretében a HMS Budapestre hozná egy nyári kurzusát. A University of Massachusetts-cel egy jövő tavasztól induló hallgatói csereprogram részleteiről tárgyaltak, míg a Boston Universityvel egyebek mellett tapasztalatcsere indulhat a curriculum és a technológiai transzfer témájában.

A jelenleg a világ 6. legjobb egyetemének számító (Times Higher Education, 2019) Harvardhoz tartozó Harvard Medical Schoolban (HMS) a Semmelweis Egyetem delegációja megbeszélést folyatott többek között a posztgraduális képzésekért, valamint a külföldön megvalósított programokért felelős vezetőkkel, akik ismertették a Harvard orvosoknak, kutatóknak, egészségügyi szolgáltatóknak szóló posztgraduális kurzusait is. A két, minőségbiztosítást és betegbiztonságot, valamint klinikai vizsgálatokat érintő mesterképzésen kívül számos képesítést adó posztgraduális kurzusra is lehet jelentkezni (pl. klinikai kutatás, egészségügyi vezetőképzés több szakterületen, a rák biológiája és terápiája, stb.), amelyeken az adott szakterülettel kapcsolatos legfrissebb tudás és képesség sajátítható el, kombinálva az e-learning adta lehetőségeket a hagyományos oktatással. A HMS kurzusai ide kattintva megtekinthetők.

A University of Massachusetts-ben (UMASS) folytatott megbeszéléseken konkretizálták az egyetemmel közösen indítandó hallgatói csereprogram részleteit, amelyről már korábban megállapodás született. A tervek szerint a Semmelweis Egyetem hatodéves hallgatói sürgősségi ellátási gyakorlatra érkeznének Bostonba, míg az amerikai egyetem első-másodéves hallgatói patológiai gyakorlaton vennének részt a Semmelweisen. A csereprogram 2020 tavaszán indulna.

A Boston Universityn (BU) tett látogatás célja a magánegyetemmel egy évtizede fennálló kapcsolat új alapokra helyezése volt.

További részletek

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink