hirdetés
2022. január. 27., csütörtök - Angelika.
hirdetés

Most múlik

Harminc magyar író az emberi méltóságról

30. születésnapunk alkalmából 30 magyar írót, költőt kértünk fel, hogy szavaikkal segítsék eljuttatni a hospice üzenetét: nem vagy egyedül.

Magyarországon Polcz Alaine pszichológus-író kezdeményezte a hospice mozgalmat, és hozta létre szervezetünket is. Érzékenységének egyik legfontosabb táplálója az irodalom volt, onnan hozta hihetetlen szenzitivitását, amely írói pályafutása mellett pszichológusi munkáját is jellemezte.

Óriási adomány és megtiszteltetés a számunkra, hogy a magyar irodalom kiemelkedő szerzői segítenek nekünk közvetíteni ennek a mai napig sokszor elhallgatott időszaknak a drámaiságát és jelenlevőségét. Demény Péter, Dragomán György, Esterházy Péter, Darvasi László, Garaczi László, Grecsó Krisztián, Haász János, Hartay Csaba, Háy János, Izsó Zita, Kanjo Nada, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kepes András, Kiss Tibor Noé, Lackfi János, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Nyáry Luca, Parti Nagy Lajos, Polcz Alaine, Rakovszky Zsuzsa, Schein Gábor, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szőcs Géza, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Turi Tímea és Ugron Zsolna írásai révén a társadalom lehető legszélesebb rétege tudhatja meg, hogy a korszerű fájdalomcsillapítással, tüneti terápiával, odafigyeléssel és lelki támogatással az élet utolsó percéig mód van az elérhető legjobb életminőség fenntartására és az emberi méltóság megőrzésére, a halál megszelídítésére. A művek az emberi méltóság különféle aspektusait járják körbe, elsősorban, ám nem kizárólag az élet végén.

Hevesi Judit 2018 óta alapítványunk önkéntes munkatársa, Hello Hospice blogunk útnakindítója. A kötet szerkesztőjeként neki köszönhető a művek gondos kiválogatása és összefűzése, melyeken keresztül az olvasó egyszerre olvashat az élet szépségéről, a mulandóság fájdalmáról és az emberi élet értékességéről.

A kötet megjelenése az Open Books kiadó pro bono felajánlásával valósulhatott meg.

A Most múlik című, az Open Books kiadó gondozásában megjelenő könyv 2021. október 1-től megvásárolható a könyvesboltokban.

A kötet első nagyközönség előtti bemutatóját a Margó Irodalmi Fesztivál keretében 2021. október 16-án (szombat) 14:30-kor tartjuk. A beszélgetésen Dr. Muszbek Katalin, alapítványunk igazgatónője, Hevesi Judit a kötet szerkesztője, valamint Karafiáth Orsolya, Nádasdy Ádám és Nyáry Luca vesznek részt. Az eseményről további részletek IDE kattintva olvashatók.

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink