2022. január. 17., hétfő - Antal, Antónia.
hirdetés
hirdetés

Hamarosan indulhat az 5-11 évesek Covid elleni vakcinázása?

A Semmelweis Egyetem rektorhelyettese szerint a mostani hullámban több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, írja az ATV.

A mostani járványhelyzetben több a pozitív koronavírusos eset a gyerekek között is, jóval többen kerülnek kórházba, mint a második, vagy harmadik hullám idején. "Ezért is várjuk, hogy elkezdhessük oltani az 5-11 évesig tartó korosztályt" – közölte Szabó Attila a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese az ATV Híradójában.

A szakember szerint napokon belül eljöhet az a pillanat, hogy Európában, illetve hazánkban is ezt engedélyezik, és onnantól kezdve nem lesz semmi akadálya ezen korosztály oltásának. "Mi már nagyon készülünk rá. Sokan kérdeznek is engem, hogy ez mikor várható, én bízom benne, hogy még az idén el tud indulni a gyerekeknek az oltása" – mondta a rektorhelyettes.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

„Ezt nem lehet felfogni. Én sem hittem el, mi következik majd”, mondja Kollár István, az Alzheimer című dokumentumfilm készítője, aki a forgatás során személyesen is érintetté vált.

„Amíg nem adom fel, legyőzhetetlen vagyok” mottója már-már szállóigévé vált. Ezt írta fel egy saját molinóra, amikor üzenetet küldött a sorstársaknak.