hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Halhatatlanok sétánya

Halhatatlanok sétánya - így nevezik a Nagymező utca Budapesti Operettszínház előtti részét vasárnaptól. A Magyar Dráma Napján az átkeresztelt szakaszon felavatták a halhatatlanok társulata 8 új örökös tagjának fémbe öntött lábnyomát is.

Az avató ceremóniára, a különleges alkalomra valamennyi örökös tagot, illetve az elhunytak családtagjait is meghívták és sokan tettek eleget az invitálásnak. Eljött Berek Kati és Kállai Ferenc, Molnár Piroska és Kern András, Ágai Karola és Miller Lajos, Avar István és Udvaros Dorottya, Kulka János és Kalmár Magda és mások. Sugár Ágnes olvasta föl az idén 84 tagúra bővült listát, benne az új tagok, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Harkányi Endre, Bálint András, Misura Zsuzsa, Berkes János, Volf Katalin és Román Sándor nevével.
Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A halhatatlanok társulatának kuratóriuma minden kategóriában (prózai, zenés és táncos) négy-négy tagot jelöl minden évben. Közülük a közönség szavazatai alapján kerül ki az a nyolc művész, akiknek lábnyoma azután a pesti Broadway-n, a Halhatatlanok sétányán díszíti a járdát.

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés