hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Gyógyszer bejuttatása mágnes segítségével

A GyártásTrend szerint szingapúri tudósok létrehoztak egy csiptetőszerű mágneses eszközt, amely a bőrön keresztül, fájdalommentesen tudja bejuttatni a gyógyszert a páciens szervezetébe.

Az új találmány mágnesek segítségével kíméletesen megragadja és huzamosabb nyomás alá helyezi a bőr kijelölt területét.

Mind kiderült, ilyen technikával a megmarkolt részen a bőr felszíne alatt új mikropórusok keletkeznek. Ekképpen a gyógyszer befogadására alkalmas felület drasztikusan megnövekszik, és így a hatóanyag könnyebben tud bejutni a páciens szervezetébe. Az egereken inzulinnal végrehajtott kísérletek közben a tudósok azt tapasztalták, hogy a bőrre gyakorolt nyomás nélkül végzett kezeléseknél a saját módszerükkel hatszor nagyobb tömegű orvosság „becsempészésére” nyílik lehetőség. A metódus további előnye, hogy használatával a gyógyszer adagolása lassan, fokozatosan is végrehajtható, és így például meg lehet előzni, hogy nagy mennyiségű inzulin túl gyors bevitele szédülést okozzon.

Forrás: NTU
Forrás: NTU

„Sok olyan páciens fordul hozzánk, akiknek naponta kell az inzulinhoz hasonló orvosságot beadni maguknak. Ezek az emberek folyamatosan azt kérdezik, hogy nincs-e valamilyen módszer, amellyel nem kell felsérteni vagy átszúrni a bőrüket – fogalmazott David Laurence Becker, a Nanyang Technological University (NTU) tudósa. – Új megállapításaink reménnyel töltheti el őket, és abban bízunk, hogy ezt a metódust tovább csiszolva egyszer majd létrehozhatunk egy olyan tapaszt, amellyel naponta beadott injekciók nélkül is elegendő gyógyszert tudnak majd bevinni a szervezetükbe” – fogalmazott a tudós.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink