hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Gondolkodó és erős térd

Ritkán hallani izlandi cégek teljesítményéről. Az Ossur neve kivételnek számít: Európában és Észak-Amerikában egyaránt rendszeresen találkozhatunk vele az orvosi lapok hasábjain.
A cég speciális területen került a nemzetközi élvonalba: bionikus protéziseket készít, csúcstechnológiával.
Legújabb termékük a világ első mesterséges intelligenciával és motorral felszerelt műlába, a Propio Foot. A rá támaszkodó ember korábban nem látott természetességgel ülhet le vagy állhat fel, mászhat lépcsőt vagy sétálhat hegyoldalban. A biztonság, a kényelem és az előnyös megjelenés mellett a tervezők büszkék arra is, hogy – mint mondják – az új művégtag, sok más versenytársával szemben, nem jelent többletterhelést a meglévő másik láb számára.
A beépített motor erőkifejtését, mozgását számítógépes rendszer szabályozza. Ugyancsak bővelkedik számítástechnikában a Propio Foot két elődje, két mesterséges térd: név szerint a Rheo Knee és a Power Knee. Előbbi, mikroprocesszoros intelligenciájának köszönhetően alkalmazkodik viselője járásmódjához, illetve a környezethez. Motoros meghajtást térdprotézisben a Power Kneeben alkalmaztak először a világon. Jelzi a termékek minőségét, hogy megrendelőik között találjuk az amerikai védelmi minisztériumot is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés