2020. szeptember. 24., csütörtök - Gellért, Mercédesz.

Frontvonalban a Szent László Kórház

Dr. Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója az M1 interjújában kiemelte a dolgozóik felkészültségét, áldozatkészségét és kitartását, írja az Origo.

hirdetés

Dr. Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója a vele készült interjúban beszámol arról, hogy a magas technológia szintű ellátásokkal rendelkező Szent László Kórház az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány frontvonalbeli intézményévé vált. A kórház nagy részét a koronavírussal fertőzött betegek ellátására alakították át, amíg a kórház kapacitása bírja, addig elsősorban oda kerülnek a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátást igénylő, lélegeztetőgépre szoruló koronavírusos betegek. Ez a helyzet nem csak fokozott odafigyelést, de lelki erőt is igényel az ott dolgozó orvosoktól és ápolóktól.

A kórházból már sok fertőzött távozott gyógyultan. A Szent László Kórház dolgozói hatalmas áldozatkészséggel és kitartassal látják el a betegeket – számolt be a főigazgató az M1-nek. Mindehhez segítséget nyújt a sok támogató levél és különféle adomány, amelyek feléjük érkeznek.

A koronavírus-járvány miatt folyamatos a kórházi kapacitások bővítése országszerte. A kijelölt járványkórházak mellett minden intézményben hétről-hétre növelik a kapacitásokat, az Operatív Törzs által megszabott rend szerint zajlik a védőeszközök kórházba szállítása, a készletgazdálkodást kórházparancsnokok felügyelik – szemlézi az interjúban elhangzottakat az Origo.

(forrás: Origo)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!