hirdetés
2020. július. 05., vasárnap - Emese, Sarolta.
hirdetés

Folytatódnak a meddőségi kezelések Debrecenben

Milliárdos beruházással korszerűsítik a lombikprogramot a Debreceni Egyetemen (DE), miután a klinikai központ szerdán visszavette a 2003-ban a Kaáli Intézetnek átadott meddőségi kezeléseket.

hirdetés

A lombikprogram-szolgáltatás változatlan helyen és eszközökkel várja a gyermektelenséggel küzdő párokat. Az Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC) a klinikai központ komplex meddőség programjába szervesen illeszkedve, az egyetem teljes laboratóriumi, képi diagnosztikai és genomikai hátterét is alkalmazva, a lehető legkorszerűbb kivizsgálási és kezelési lehetőségeket nyújtja, közölte az egyetem.

A közlemény kiemeli: az egyetem a megnövekedett igények korábbiaknál is színvonalasabb kiszolgálására 2018-ban – a már korábban megítélt kormányzati támogatás felhasználásával  1,1 milliárd forintból javítja a tevékenység infrastrukturális és eszközös feltételeit. Ennek köszönhetően az Asszisztált Reprodukciós Centrum az eddigieknél nagyobb területen és korszerűbb környezetben, megerősödött műszerparkkal fogja a gyermekre várók igényeit kielégíteni.

"A centrum a klinikai központ kiemelt egysége, amely magas szakmai színvonalon, korszerű menedzsmenttel és az egyetemi háttérrel megerősödve, hálapénzmentesen teremti meg a legkorszerűbb meddőségi kezelések lehetőségét az észak-alföldi régió, illetve a környező országok lakosai részére", zárul az egyetem közleménye.  Kaáli Géza, a Kaáli-intézményrendszer alapítója szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy intézetük továbbra is folytatja a működését Debrecenben: "új helyen, vadonatúj műszerekkel és felszereléssel, két meddőségi specialista orvossal és szakszemélyzettel továbbra is lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem az állami ellátást hanem intézetünket szeretnék választani".

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink