2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Fiatalok ötleteltek az egészségről (is)

Betegsegítő applikáció, szemüveg, amely hallássérülteknek feliratozza a beszédet; fiatalok ötletelttek egy kihívásban, írja a Marketing&Média.

Mondj a környezetedből egy problémát és hozz rá kreatív, reális megoldásokat! – így hangzott a British Council People 2 People projektjének felhívása, amire közel 200 fiatal reagált jobbnál jobb ötletekkel. A résztvevők öt témakörben oszthatták meg ötleteiket (egészség/sport, közlekedés, társadalmi probléma, környezetvédelem és oktatás).

Volt, aki az orvoshiányra és a hosszú várakozási idő problémájára reagálna. Utóbbi egy olyan applikációt hozna létre, melynek segítségével a segélyhívást fogadó diszpécser meg tudná mondani, hogy a rászoruló – tünetei alapján – mely hozzá legközelebbi kórházban kaphat a leghamarabb megfelelő ellátást.

A kampány célja az volt, hogy népszerűsítsék a társadalmi felelősségvállalást a fiatalok körében, így inspirációként a kihívás mellett nyolc magyar innovatív, negyven alatti fiatal történetét mutatták be, akik maguk is tesznek a társadalomért.

A 25 éves Bényei Éva Bernadettet páran már Debrecen első jövőbeli Nobel-díjasaként emlegetik, világító baktériumokkal kísérletezett, most pedig az utazással összefüggő trópusi betegségek megjelenését vizsgálja Magyarországon.

Fábián Sára, az Amigos a Gyerekekért alapítójaként csaknem 130 egyetemista társával együtt rendszeresen látogat kórházakat, hogy a bent fekvő beteg gyerekeknek segítsen a tanulásban és a nehéz időszak kellemesebbé tételében.

Mészáros Gabriella egy ritka betegség miatt veszítette el járóképességét és idővel látását is, ennek ellenére páratlanul aktív életet él. Ő az idei Jó ember-díj kitüntetettje, aki sérült embereknek nyújt lelki segítséget tragédiájuk feldolgozásában, és érzékenyítő előadásokat tart a fiatalok szemléletmódjának alakításáért – emelt ki néhány példát a Marketing&Média.

hirdetés

Könyveink