hirdetés
2020. augusztus. 06., csütörtök - Berta, Bettina.
hirdetés

Felrobbant az egészségügyi bomba

Több mint ezer szakorvos hagyta el tavaly Magyarországot. Ha most lépünk, már akkor is 10 éves késésben vagyunk - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke a KlubRádióban.

hirdetés

Rácz Jenő elmondta, hiába próbálják az orvosok egyben tartani a rendszert, ha nem lesz plusz segítség, ha nem jönnek be újak a rendszerbe, összeomlik az egészségügyi ágazat.

Az elnök megismételte a Kórházszövetség XXIII. kongresszusán elhangzottakat, miszerint a jelenlegi egészségügyi ellátórendszer a rendelkezésre álló erőforrásokkal és a szolgáltató csomaggal nem működtethető azon a színvonalon, mint amit a szakmai szabályok előírnak.

Az egészségügyi intézmények nem tudják azonnal ellátni a legtöbb olyan jellegű betegséget, amely nem a sürgősségi, hanem az ügyeleti ellátás része. Egyszerű ultrahang és laboratóriumi vizsgálatokra heteket, hónapokat kell várni, pedig célszerűbb lenne ezeket a vizsgálatokat azonnal elvégezni, ugyanis a magyarok egészségügyi állapota továbbra is rosszabb a nemzetközi trendeknél, a források nem bővültek az elmúlt időszakban.

A teljes cikket itt olvashatja, a beszélgetés első felét pedig itt, a másodikat itt hallgathatja meg!

(forrás: Klubrádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink