hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Felrobbant az egészségügyi bomba

Több mint ezer szakorvos hagyta el tavaly Magyarországot. Ha most lépünk, már akkor is 10 éves késésben vagyunk - mondta a Magyar Kórházszövetség elnöke a KlubRádióban.

Rácz Jenő elmondta, hiába próbálják az orvosok egyben tartani a rendszert, ha nem lesz plusz segítség, ha nem jönnek be újak a rendszerbe, összeomlik az egészségügyi ágazat.

Az elnök megismételte a Kórházszövetség XXIII. kongresszusán elhangzottakat, miszerint a jelenlegi egészségügyi ellátórendszer a rendelkezésre álló erőforrásokkal és a szolgáltató csomaggal nem működtethető azon a színvonalon, mint amit a szakmai szabályok előírnak.

Az egészségügyi intézmények nem tudják azonnal ellátni a legtöbb olyan jellegű betegséget, amely nem a sürgősségi, hanem az ügyeleti ellátás része. Egyszerű ultrahang és laboratóriumi vizsgálatokra heteket, hónapokat kell várni, pedig célszerűbb lenne ezeket a vizsgálatokat azonnal elvégezni, ugyanis a magyarok egészségügyi állapota továbbra is rosszabb a nemzetközi trendeknél, a források nem bővültek az elmúlt időszakban.

A teljes cikket itt olvashatja, a beszélgetés első felét pedig itt, a másodikat itt hallgathatja meg!

(forrás: Klubrádió)
hirdetés

Könyveink