hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

A jelenlegi forrásokból nem működtethető az egészségügy

A humánerőforrás bomba nem ketyeg, hanem felrobbant - mondta Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség XXIII. kongresszusának sajtótájékoztatóján.

A Magyar Kórházszövetség álláspontja szerint a rendelkezésre álló erőforrásokból nem működtethető a szakmai előírásoknak megfelelően az egészségügyi ellátórendszer - közölte Rácz Jenő, a szervezet elnöke csütörtökön Egerben.

"A humánerőforrás bomba nem ketyeg, hanem felrobbant", az elvándorlás miatt ma már nincs olyan szakterület az egészségügyben, amely ne számítana hiányszakmának - fogalmazott Rácz Jenő a kórházszövetség XXIII. kongresszusa keretében tartott sajtótájékoztatón. Hasonlóan nyilatkozott a hónap elején a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Éger István is: országjáró körútjának debreceni állomásán úgy fogalmazott, bizonyos területeken az orvoshiány már a műtétek sikerességét is rontja

A szövetség a kialakult helyzet miatt elengedhetetlennek tartja, hogy az egészségügyi kormányzat a jelenleginél erőteljesebb politikai támogatásban részesüljön - tette hozzá.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés